Als wanbetaler uit de verzekering gezet

Wanhopige Yvonne schreef zelfs een brief aan premier Rutte

door | 6 okt 2022 | Praktijk verhalen

Alleenstaande moeder kon haar rekeningen niet meer betalen

Yvonne had ruim twee jaar geleden net een mooie opdracht binnengesleept als assistent-projectdirecteur. De voorbereidingen voor het project waren al in volle gang, toen dat vanwege corona volledig werd afgeblazen.

Voor zzp’er Yvonne had dit grote gevolgen. Alle inhuurkrachten kwamen op straat te staan. Ook een tweede inhuurklus kwam door de strenge coronamaatregelen vroegtijdig tot een einde.

Opeens verdiende de alleenstaande moeder geen 4.000 euro per maand meer, maar moest ze het doen met slechts 1.100 euro. ,,Alleen mijn huur bedroeg al 1.000 euro’’, blikt ze terug op het begin van een moeilijke periode.

‘Ik begrijp dat iedereen zijn geld wil, maar soms zijn er situaties waarin dat niet kan’

De financiële problemen leidden ertoe dat Yvonne haar huur niet meer kon betalen. Ze probeerde een regeling te treffen met de verhuurder, maar die dreigde onmiddellijk met een rechtszaak. Om toch te kunnen eten, moest Yvonne zelfs haar toevlucht nemen tot de Voedselbank. ,,Daar zaten we dan, met een voedselbankpakket onder de kerstboom.’’

De maandelijkse premie van de verzekeraar kon ze eveneens niet meer betalen. ,,Als je moet kiezen tussen eten en gas en licht of je verzekering dan is de keuze snel gemaakt. Ik begrijp dat iedereen zijn geld wil, maar soms zijn er situaties waarin dat niet kan. Een coronaregeling voor alleenstaande moeders was er niet.’’

‘Daar zaten we dan, met een voedselbankpakket onder de kerstboom’

De problemen stapelden zich op. Ze werd als wanbetaler uit de verzekering gezet, schuldeisers namen haar auto in beslag en ook in de privésfeer waren er problemen. De wanhopige Yvonne schreef zelfs een brief aan premier Rutte over haar situatie. Ze kreeg een keurige brief terug van diens communicatieafdeling, maar uiteindelijk leverde ook dat niets op.

Na verloop van tijd krabbelde ze toch weer op. Ze vond een nieuwe klus, kon daardoor een regeling treffen met de verhuurder én vond via Tweedekansverzekeringen.nl een nieuwe verzekeraar voor haar auto en inboedel.

,,Via een tussenpersoon kwam ik bij Tweedekansverzekeringen terecht en zij hebben mij fantastisch geholpen’’, vertelt ze. ,,Weet je, je voelt je een soort crimineel als je uit de verzekering wordt gezet. Je bent bang voor elke enveloppe die binnenkomt. Maar er was begrip voor mijn problemen en 2ekansverzekeringen.nl is voor mij gaan kijken wat er mogelijk was. Binnen een paar uur was alles geregeld. Het was even pittig dat ik zes maanden vooruit moest betalen, maar nu ben ik weer volledig verzekerd.’’

Langzaam krijgt Yvonne haar leven weer op de rit. Ze volgt een opleiding voor makelaar. ,,Ik wil een baan met een vast inkomen. Dat projectwerk is leuk, maar als het tegenzit – zoals in coronatijd – heb je niets. Dat risico wil ik niet meer lopen.’’

Jeffrey
Het verhaal van Yvonne is er echt één uit de praktijk. Financiële problemen kunnen zich snel opstapelen en voor je het weet zit je in een situatie waarvan je dacht nooit mee te maken te krijgen. Gelukkig kun je met de juiste hulp er ook weer uit komen. In het geval van Yvonne gaat dat nu weer stap voor stap.
Marnix Bokhorst

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *