2ekans verzekeringen-door contact met politie geweigerd voor verzekering

Veroordeling blijft Henk achtervolgen

door | 29 jun 2021 | Praktijk verhalen

Vrachtwagenchauffeur Henk leek een welverdiende vakantie op zijn buik te kunnen schrijven. Door een eerdere veroordeling lukte het hem niet om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. 2ekansverzekeringen.nl was de reddende engel.

Vakantie op losse schroeven na vechtpartij twee jaar eerder

Voor Henk begon de ellende twee jaar geleden. Na een avondje stappen in de stad ontstond er ruzie op straat,  tussen Henk en twee vrienden en een andere groep. ‘’Het begon met een woordenwisseling, daarna werd het duwen en trekken en werden er ook enkele klappen uitgedeeld’’, blikt Henk terug. ‘’Het was na tien seconden alweer voorbij, maar we werden wél opgepakt. Ik dacht dat daarmee de kous wel af was, maar een paar weken later bleek er aangifte tegen ons te zijn gedaan door één van de mannen van de andere groep. Hij had een blauw oog.’’

Ik stond daar met trillende pootjes, kon het niet geloven

Sisser

Henk houdt vol dat hij zelf geen klap had uitgedeeld. Een bevriende jurist voorspelde dat het met een sisser zou aflopen, waardoor Henk geen advocaat in de arm besloot te nemen. De politierechter oordeelde echter anders: Henk en een vriend kregen 100 uur werkstraf, de andere vriend werd vrijgesproken. ‘’Ik stond daar met trillende pootjes, kon het niet geloven. Ik was nog nooit in aanraking met de politie geweest!’’

Je wordt weggezet als een crimineel

Henk diende zijn taakstraf in een zorgcentrum. ‘’Daarna dacht ik: het is een goede les geweest, nu is het wel klaar. Maar door zo’n veroordeling heb je opeens een strafblad en dat blijft je achtervolgen.’’
Bijvoorbeeld bij het afsluiten van een nieuwe doorlopende reisverzekering. ‘’Vanwege corona had ik mijn reisverzekering stopgezet. We konden toch niet op reis. Een paar weken geleden wilde ik bij dezelfde maatschappij een nieuwe verzekering afsluiten. Dan krijg je de vraag: ben je in aanraking geweest met Justitie? Ik ben eerlijk en vulde ‘ja’ in. Vervolgens kreeg ik het bericht dat in contact met ze moest opnemen. Over de telefoon kreeg ik te horen dat zij vanwege de veroordeling niets voor mij konden betekenen. Ik probeerde het nog bij andere maatschappijen, maar daar kreeg ik het zelfde antwoord.’’

Zomervakantie

Henk zag zijn welverdiende zomervakantie aan het Gardameer in Italië al in rook opgaan. ‘’Je wordt weggezet als een crimineel, terwijl ik weet dat ik niet zo ben. Ik heb mijn taakstraf gehad, dan is het toch gek dat je twee jaar na dato nog steeds gestraft wordt?”

Henk ging zoeken op Google en kwam terecht op de website van 2ekansverzekeringen.nl. ‘’Ik kwam in contact met Kevin van 2ekansverzekeringen.nl en hij heeft mij vanaf het eerste moment uitstekend geholpen. Binnen een dag was alles geregeld. Ik ben daar heel blij mee! Ik kan in augustus lekker op vakantie en kijk daar enorm naar uit.’’

Ook een aanvraag doen of meer lezen over de mogelijkheden.

Jeffrey
"We zijn blij dat we Henk, konden helpen en dat hij met zijn gezin goed verzekerd op vakantie kan gaan en lekker kan gaan genieten."
Marnix

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *