Door verbouwing in de problemen met de verzekeringen

Onverzekerd na niet betalen verzekeringspremie

door | 10 nov 2021 | Praktijk verhalen

De verbouwing van zijn woning viel een stuk duurder uit dan Carlo vooraf had bedacht. Hierdoor kwamen Carlo en zijn partner in de financiële problemen.

Vanwege zijn penibele situatie boekte Carlo eenmalig zijn verzekeringspremie terug. Dat was het begin van een hoop ellende.

Dure verbouwing brengt Carlo in de problemen

‘’Het liep even niet zo lekker thuis’’, blikt Carlo terug op een vervelende periode. ‘’De uitbouw van ons huis kostte veel meer dan we vooraf hadden berekend. Ik zat krap bij kas en besloot de maandelijkse verzekeringspremie, die automatisch wordt afgeschreven, eenmalig terug te boeken.’’

‘Het liep even niet zo lekker thuis’

Carlo betaalde de premie voor zijn inboedel- en autoverzekering later alsnog handmatig, maar door de eenmalige terugboeking werd het bedrag daarna niet meer automatisch afgeschreven. ‘’Ik moest het dus elke maand handmatig doen. Dat ging meestal goed, maar soms schoot het er bij in. Op een gegeven moment kreeg ik bericht dat ik uit de inboedelverzekering was gezet, wegens wanbetaling. De autoverzekering, die een stuk lager was, behield ik wel.’’

Voor Carlo zat er niets anders op dan een andere verzekeraar zoeken, maar dat viel vies tegen. ‘’Je komt op een lijst van wanbetalers, dus ik werd door elke maatschappij geweigerd. Ik kon bij De Vereende terecht, maar dat zou mij ruim 50 euro méér per maand kosten dan ik gewend was.’’

‘Die jongens gaan voor je door het vuur’

De verbouwing was inmiddels afgerond, maar intussen was Carlo’s inboedel al een paar maanden onverzekerd. Een ongewenste situatie. Na wat google-en kwam Carlo terecht bij 2ekansverzekeringen.nl. ‘’Jeffrey zei meteen: Ik ga voor je aan de slag, kijken of ook jij recht hebt op een tweede kans. Na wat rondbellen kreeg hij voor elkaar dat ik bij een andere maatschappij terecht kon. Wel kreeg ik het verzoek om óók mijn autoverzekering daar onder te brengen, allen in één pakket.’’

En zo liep het verhaal goed af voor Carlo en zijn gezin en kwam er een einde aan een vervelende periode. ‘’Uiteindelijk had ik ook het geld om de premie te betalen, dat heb ik ook aangegeven aan de maatschappij. Maar je wordt gewoon niet gehoord. Gelukkig werken bij 2ekansverzekeringen.nl een aantal positieve jongens, die hard werken en voor je door het vuur gaan. Zij snappen dat mensen soms een moeilijke periode doormaken. Ze gooien de deur niet voor je dicht, maar ze zeggen: wij gaan je helpen!.’’

Ook een aanvraag doen of meer lezen over de mogelijkheden.

Jeffrey
"Door met elkaar te zoeken naar een oplossing konden we het probleem voor Carlo en zijn gezin oplossen en is er een einde gekomen aan deze vervelende perioden en kunnen ze genieten van hun verbouwde woonhuis.’’
Jeffrey

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *