Is de Vereende nog de enige optie nadat een verzekering is geweigerd?

door | 19 sep 2020 | De Vereende

Is De Vereende nog de enige optie? Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig met een ja of nee te beantwoorden.

Wel kun je stellen dat met een paar klikken een polis afsluiten niet meer gaat lukken en dat De Vereende een optie is waar je bijna altijd terecht kunt. Maar wat niet altijd nodig is en in veel gevallen ook een zeer kostbare oplossing is. Alle reden dus om te bekijken welke mogelijkheden er nog wel zijn.

Als je bent geweigerd bij het aanvragen van een nieuwe verzekering zal de maatschappij aangeven op basis waarvan ze de aanvraag niet willen accepteren. Vaak krijg je dan te horen dat de gegevens ingevuld bij de beantwoording van de slotvragen, in combinatie met het acceptatiebeleid en/of de gegevens die zijn vastgelegd bij de stichting CIS, ertoe leiden dat de aanvraag niet acceptabel is.

De Slotvragen met ja moeten beantwoorden..

Nou is het zo dat in veel gevallen het met “Ja” beantwoorden van een slotvraag al direct aanleiding is om een aanvraag af te wijzen. Als een misstap van inmiddels een paar jaar geleden je maar blijft achtervolgen. Of er zijn duidelijke redenen die ook zijn uit te leggen. Denk aan een wanbetaling door tijdelijk inkomensverlies door corona.

Dat is het punt waar wij graag instappen. Samen bekijken we wat de achterliggende oorzaak en het verdere verzekeringsverleden. We kunnen op deze manier goed inschatten of een aanvraag misschien alsnog acceptabel is voor een maatschappij.

We hebben hier goede ervaringen mee en we hebben inmiddels vele relaties geholpen aan een verzekering onder normale voorwaarden.

Uiteraard zijn er zaken waarbij dit niet lukt omdat hetgeen is voorgevallen dusdanig is dat acceptatie (nog) niet mogelijk is bij een reguliere maatschappij. Dan helpen wij je verder met het opstellen van de offerte bij De Vereende. (voorheen Rialto en daarvoor Terminus Verzekeringen).

Uiteraard met het doel om de verzekering(en) over te zetten naar een ‘reguliere’ maatschappij zodra dat wel weer mogelijk is. Via De Vereende is er bijna altijd de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten voor de auto of bijvoorbeeld het woonhuis. Wel betaal je een forse premie en is de dekking vaak beperkt.

Tot slot

Is de Vereende nog de enige optie nadat een verzekering is geweigerd?

Nee.

De Vereende is een tijdelijke (nood) oplossing maar er zijn wel degelijk andere mogelijkheden. Het gaat hier dus om maatwerk.

2 Reacties

 1. Mike snoeren

  Geachte heer/mevrouw,

  Ik heb een jaar geleden een rijontzegging van een jaar gekregen. Ivm rijden onder invloed.
  Ik ben inmiddels 14 maanden clean van drugs en alcohol.
  Ik heb hier en daar wat verzekeringen geprobeerd maar weigerde mij allen.
  Ik heb ook geïnformeerd bij de vereende maar die willen mij 360+ euro laten betalen per maand en ik kan dit simpel weg niet ophoesten. Zijn er nog soepele verzekeringen of mogelijkheden voor mij ?

  Mvg mike snoeren

  Antwoord
  • Marnix Bokhorst

   Beste meneer Snoeren,

   Als ik het goed begrijp heb je het rijbewijs zeer recent weer terug ontvangen. Dat maakt dat De Vereende naar alle waarschijnlijkheid op dit moment de enige maatschappij is die bereid is om een dekking aan te bieden. Uiteraard heb ik niet alle benodigde informatie om een definitief antwoord te kunnen geven, maar de duur en de oorzaak van de ontzegging en de korte periode dat het rijbewijs weer in je bezit is zijn belangrijke punten waar een verzekeraar naar kijkt.

   Wellicht zijn er nog andere punten die we kunnen meenemen bij het beoordelen van de mogelijkheden, maar het gaat wat ver om die hier allemaal op te gaan noemen.

   Waar we bijvoorbeeld naar kunnen kijken is de mogelijkheid om op basis van opgebouwde schadevrije jaren korting te krijgen op de premie. Ook De Vereende heeft namelijk een Bonus/malus regeling. ( Lees korting bij schadevrij rijden ) Zo geeft 5 jaar schadevrij een korting van 50% op de premie. Wellicht dat de premie dan al wat dragelijker gaat worden.

   Wil je de mogelijkheden doornemen; bel ons dan even op nummer 020-4360436.

   Met groet, Marnix Bokhorst.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *