Geweigerd door rijontzegging voor motorvoertuigverzekering

Niet geaccepteerd / geweigerd voor een motorvoertuigverzekering omdat er een rijontzegging is opgelegd? Dan is het aanvragen van een reguliere verzekering een behoorlijke uitdaging. Of het wel of niet mogelijk is hangt af van een aantal verschillende factoren en het totaalbeeld wat er vervolgens ontstaat. Het is onze inzet om te beoordelen of het mogelijk is een verzekering aan te vragen bij een reguliere maatschappij of je vanuit De Vereende weer terug te zetten naar een gewone polis. Lukt het (nog) niet, dan kun je via het aanvraagprogramma ook direct een offerte van De Vereende aanvragen.

Wat zijn de belangrijkste punten waar we naar kijken als je bent geweigerd door een rijontzegging.
  • De duur van de rijontzegging.
  • De einddatum van de rijontzegging.
  • De reden van de rijontzegging, denk aan : artikel 5, snelheid, alcohol, onverzekerd zijn.
  • De straf die is opgelegd in combinatie met de ontzegging, denk aan een EMA / LEMA / EMG cursus of een alcoholslot programma.

Naast bovenstaande punten zijn overige zaken zoals : Schadeverleden en het totale verzekeringsverleden belangrijke punten. Ook het totaal wat verzekerd moet gaan worden is van belang. Een enkele autoverzekering of een totaalpakket met verschillende verzekeringen is bijvoorbeeld voor ons een belangrijk gegeven en bepaald in veel gevallen welke mogelijkheden er wel of juist niet zijn.

Hoe zit het met de registratie van een rijontzegging?

De ontzegging van de rijbevoegdheid is geregistreerd in de CIS databank. Het CBR en justitie / Openbaar Ministerie doen deze melding. Het CIS zal de melding verwijderen na 5 jaar. Geteld vanaf de laatste dag van de ontzegging. Meer weten over het CIS: Ga naar hun website. 

Voor ons is elke aanvraag maatwerk. Meer weten over ons & de mogelijkheden

Start met de aanvraag en beantwoord de vragen: