Betaalbare verzekering ondanks langlopende schulden

Betaalbare verzekering ondanks langlopende schulden

door | 23 mei 2022 | Praktijk verhalen

Zo ben je getrouwd en heb je een dak boven je hoofd, zo ben je alles kwijt. Angela maakt (financieel) moeilijke tijden door. De goede hulp van Tweedekansverzekeringen.nl komt dan ook als geroepen.

Welkome hulp voor Angela in moeilijke periode

Financieel hadden ze het al een tijdje zwaar, maar de echte problemen kwamen pas ná de echtscheiding voor Angela en haar (toen nog) echtgenoot. Doordat het echtpaar schulden had, moest hun huis per veiling verkocht worden en bleven zowel Angela als haar toenmalige partner met een grote restschuld achter.

‘De moed zakte mij regelmatig in de schoenen’

Het was chaos in haar hoofd, vertelt ze. ,,Mijn leven ging als een spiraal naar beneden. Geen inkomsten meer, mijn administratie was een chaos, niemand die je gaat helpen. Doordat er geen geld op mijn rekening stond miste ik twee betalingen voor mijn verzekeringen. Al 25 jaar waren wij verzekerd bij dezelfde maatschappij. Het hele pakket: auto’s, inboedel, reisverzekering. Nooit een betaling gemist, tot het misging.’’

Noodopvang

Tot overmaat van ramp zag Angela zich na haar scheiding genoodzaakt onderdak te vragen bij de noodopvang. Daardoor ging haar jongste kind – de oudste was al volwassen – bij Angela’s ex wonen. Na drie maanden kreeg Angela een huurwoning, maar de geldzorgen bleven. ‘’Ik probeerde in de schuldsanering te komen, om van die hoge restschuld af te komen. maar dat werd elke keer afgewezen. Mijn inkomen was niet stabiel genoeg, kreeg ik te horen.

Als postbezorger heb ik een basisinkomen, maar de hoogte van het salaris verschilt per maand, afhankelijk van de hoeveelheid post die je bezorgt. Ik vond het een vreemd argument, te meer omdat mijn ex-man wél de schuldsanering in kon en nu van de financiële problemen af is. De moed is mij wel een paar keer in de schoenen gezakt.’’

Geeft Rust

Voor Angela stapelden de problemen zich op. Doordat er constant beslagleggingen op haar inkomen werden gelegd, was zij niet meer in staat de premies voor haar autoverzekering te betalen. Na enkele maanden werd ze uit wegens wanbetaling uit de verzekering gezet. Met hulp van Tweedekansverzekeringen.nl kon zij een nieuwe verzekering afsluiten bij De Vereende, maar door haar penibele financiële situatie – Angela was inmiddels onder bewind komen te staan – kon zij geen jaar vooruit betalen. Met dank aan Tweedekansverzekeringen.nl kreeg Angela het voor elkaar dat zij kleine termijnbetalingen kon doen. ,,Het klinkt gek, maar de onderbewindstelling geeft ook rust. Ik krijg geen brieven meer van schuldeisers. Voor mij is dit een eerste stap richting de schuldsanering.’’

‘Blij dat ze voor mij naar een oplossing hebben gezocht’

Ook qua verzekering gaat haar situatie vooruit. Ze kan van De Vereende overstappen naar een reguliere, goedkopere verzekeraar. Opnieuw met hulp van Tweedekansverzekeringen. Daardoor betaalt ze nu een stuk lager maandbedrag en heeft zij haar haar auto-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering in één. ,,Ik ben blij dat Tweedekansverzekeringen.nl voor mij naar een oplossing heeft gezocht. Voor mij is het heel belangrijk dat ik, ondanks mijn financiële situatie, gewoon auto kan blijven rijden. Stap voor stap probeer ik mijn leven weer op te pakken en deze hulp helpt daar enorm bij.’’

Jeffrey
Het verhaal van Angela is denk ik voor veel mensen herkenbaar. Het is mooi dat we in dit soort situatie's kunnen helpen om alles weer op de rails te krijgen zodat je verder kan gaan.
Robert

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *